Featured ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χρήστος Κιούσης: “Οι σπουδές στο ΙΕΚ Δέλτα 360 εχέγγυο για την εξασφάλιση μιας προσοδοφόρας καριέρας”

Διανύουμε μία περίοδο που η επαγγελματική αποκατάσταση αποτελεί το κύριο ζητούμενο για την συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας της χώρας μας, είτε αυτό αφορά τους νέους που μόλις τελείωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είτε νέους οι οποίοι έχοντας τελειώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναζητούν λύσεις κατάρτισης που θα τους εξασφαλίσουν την ένταξη στην αγορά εργασίας και την εξασφάλιση μιας προσοδοφόρας καριέρας, πράγμα που αποτελεί βασικό ζητούμενο για χιλιάδες νέους σήμερα.

Σταθερή και διαχρονική αξία στον συγκεκριμένο τομέα αποτελεί, διαχρονικά, ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΙΕΚ Δέλτα 360, ο οποίος έχοντας σταθερή παρουσία από το 1971 προσφέρει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, άριστη κατάρτιση και άμεση επαγγελματική κατάρτιση στους νέους της χώρας, σε μία πλειάδα ειδικοτήτων, λόγοι που τον έχουν παγιώσει στην πρώτη θέση των επιλογών της νεολαίας της χώρας και συντελούν στην, επί σειρά ετών, ανάδειξή του ως τον “Εκπαιδευτικό Οργανισμό της Χρονιάς”.

Ως εκ τούτου, μόνο ως σημαντική μπορεί να εκληφθεί, για την εκπαιδευτική χρονιά που σε λίγες εβδομάδες ξεκινά, η έναρξη λειτουργίας του νέου παραρτήματος του ΙΕΚ Δέλτα 360 στην πόλη του Βόλου, το οποίο αναμένεται να προσφέρει πλειάδα λύσεων για τους νέους της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με τον οποίο επιχειρούμε μία πρώτη γνωριμία συνομιλώντας με τον Γενικό Διευθυντή Marketing του Ομίλου, Χρήστο Κιούση.

Συνέντευξη στον Απόστολο Γκόγκα

Κύριε Κιούση σας ευχαριστούμε θερμά για την κουβέντα μας καλωσορίζοντας, παράλληλα, στην πόλη μας έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους στη χώρα. Ήθελα να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας μιλώντας για τα στοιχεία εκείνα που έχουν καθιερώσει το ΙΕΚ Δέλτα 360 στην πενηντάχρονη διαδρομή του στα εκπαιδευτικά πράγματα της χώρας.

Σας ευχαριστώ κι εγώ για το καλωσόρισμα και για τη δυνατότητα που μας δίνετε να συστήσουμε τον Όμιλο μας στο κοινό του Βόλου. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργεί από το 1971 και διαθέτει εκπαιδευτικές δομές σε 7 πόλεις Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα, Χανιά, Ξάνθη και πλέον και στον Βόλο. Προσφέρει διετείς σπουδές με αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών, που αναγνωρίζεται από το δημόσιο και εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα ανάλογα με την ειδικότητα. Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχουμε υιοθετήσει μια συνολική θεώρηση της εκπαίδευσης και προσφέρουμε ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών στα πλέον σύγχρονα αντικείμενα, με φοίτηση στις καλύτερες εργαστηριακές συνθήκες από έμπειρους εκπαιδευτές, με πρόσθετη επιμόρφωση και άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας, μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας. Για το λόγο αυτό έχουμε βραβευτεί επί σειρά ετών ως ο «Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς».

Βέβαια, βασικό κίνητρο αποτελούν οι επιλογές σπουδών που προσφέρονται στους εν δυνάμει φοιτητές. Ποιες, λοιπόν, επιλογές έχει κάποιος που θα έρθει για εγγραφή στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360;

Προσφέρονται 12 τομείς σπουδών με περισσότερες από 90 ειδικότητες, που καλύπτουν όλα τα σύγχρονα επαγγέλματα που ζητά η αγορά. Από τη Μαγειρική και τα Τουριστικά, τα επαγγέλματα Μόδας & Ομορφιάς, Παραϊατρικά Επαγγέλματα, Πληροφορικής, Εφαρμοσμένων Τεχνών μέχρι τη Μηχανολογία, τα Τεχνικά Επαγγέλματα μέχρι την Αγροτική Κατάρτιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών που οδηγούν στην ίδια κατεύθυνση: την ένταξη στην αγορά εργασίας και την εξασφάλιση μιας προσοδοφόρας καριέρας. Όλα τα προγράμματα σπουδών βρίσκονται στο iekdelta360.gr, ενώ οι εκπαιδευτικοί μας σύμβουλοι είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για να ενημερώσουν για τα προγράμματα σπουδών, αλλά και τα προνομιακά δίδακτρα που προσφέρονται για εγγραφή στα νέα τμήματα Οκτωβρίου 2021.

Ωστόσο, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης, κομβική σημασία για την τελική επιλογή του κάθε νέου, διαδραματίζει η επαγγελματική αποκατάσταση με τον πέρας των σπουδών. Ποιος είναι ο ρόλος των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σε αυτό τον τομέα και ποια η βοήθεια που προσφέρει το Γραφείο Σταδιοδρομίας των ΙΕΚ; Επιπρόσθετα, τι είναι οι “Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας” και πως βοηθούν τους σπουδαστές σας στις μελλοντικές τους επιλογές;

Η επαγγελματική αποκατάσταση είναι το βασικό μέλημα για εμάς. Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργούν Γραφεία Σταδιοδρομίας σε κάθε πόλη που δραστηριοποιούμαστε – φυσικά και στον Βόλο – που υποστηρίζουν τους σπουδαστές με τοπικές συνεργασίες με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κάθε περιοχής για την εξασφάλιση πρακτικής εξάσκησης και μετέπειτα απασχόλησης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια 50 χρόνων λειτουργίας του το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έχει παγιώσει σημαντικές εκπαιδευτικές συνεργασίες και με τις σημαντικότερες εταιρίες πανελλαδικής εμβέλειας κάθε κλάδου, που προσφέρουν δυνατότητες μιας διευρυμένης και λαμπρής καριέρας.

Οι «Ψηφιακές Ημέρες Καριέρας», που πραγματοποιήθηκαν αρχικά για τους τομείς Γαστρονομίας & Τουρισμού και εν συνεχεία για τους υπόλοιπους τομείς του ΙΕΚ ,είναι μια μοναδική καινοτομία του Γραφείου Σταδιοδρομίας. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ήταν ο πρώτος εκπαιδευτικός όμιλος, ο οποίος εν μέσω lockdown διοργάνωσε την παραδοσιακή εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» αποκλειστικά ψηφιακά. Έτσι οι σπουδαστές όλων των τομέων είχαν την ευκαιρία να περάσουν από συνεντεύξεις και να κλείσουν την πρακτική τους από απόσταση και με ασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα ο Όμιλος μας συνέβαλε στην επανεκκίνηση της οικονομίας σε μια χρονιά ιδιαίτερη όπως η φετινή.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, αναμφίβολα, ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς σπουδών που δραστηριοποιείται και ειδικά στους τομείς Γαστρονομίας και Τουρισμού. Τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει στους συγκεκριμένους τομείς; 

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι το 1Ο ΙΕΚ που εισήγαγε την ειδικότητα της Μαγειρικής – Chef στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση το 1998 και έκτοτε αποτελεί τη μεγαλύτερη σχολή Γαστρονομίας & Τουρισμού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως το Γραφείο Σταδιοδρομίας εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική εξάσκηση σε 5αστερα ξενοδοχεία για όλους τους σπουδαστές από το 1ο καλοκαίρι, μεταξύ των δύο ετών της φοίτησης τους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στα πλέον σύγχρονα εργαστήρια από κορυφαίους chef–εκπαιδευτές με διακρίσεις και πλούσια επαγγελματική προϋπηρεσία και εκπαιδευτική εμπειρία. Επιπλέον, στο πλαίσιο επιμόρφωσης, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται μεMasterclassesκαι Σεμινάριααπό διάσημους Έλληνες και ξένους guestchefs. Οι εκπαιδευτικές συνεργασίες, με τη σειρά τους, με κορυφαίες εταιρίες της εστίασης και του τουρισμού διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές δυνατότητες.  Δεν είναι τυχαίο πως το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι η πιο πολυνίκης σχολή στους επίσημους διαγωνισμούς μαγειρικής και έχει βραβευτεί για δύο συνεχόμενες χρονιές με Golden Awards.

Αναμφίβολα, η έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ Δέλτα 360 στην πόλη του Βόλου αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη. Ποια η αναγκαιότητα που εξυπηρετεί η συγκεκριμένη εξέλιξη και ποιοι οι στόχοι που τίθενται; 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ακολουθεί έναν αναπτυξιακό προσανατολισμό με στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το 7ο κατά σειρά εκπαιδευτήριο που ξεκινά τη λειτουργία του στο Βόλο έρχεται να προσφέρει διευρυμένες δυνατότητες επαγγελματικής κατάρτισης και επαγγελματικής αποκατάστασης στους νέους του νομού Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Κεντρικής Ελλάδας συνολικά οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν χωρίς να απομακρυνθούν από τον τόπο κατοικίας τους. Ακόμα, η λειτουργία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στον Βόλο προσφέρει επιπλέον δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης στους κατοίκους της περιοχής, καθώς για τη λειτουργία του έχουν προσληφθεί και θα προσληφθούν πλήθος εκπαιδευτών και διοικητικού προσωπικού από την ευρύτερη περιοχή.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Κέντρο Ενημερώσεων ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360:Ερμού & Ροζού 15 | τηλ. 2421033010 | iekdelta360.gr | volos@delta360.gr