ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στα κάγκελα!

Κυριολεκτικά στα κάγκελα βρίσκονται από σήμερα το πρωί πολλοί συμπολίτες, με την εικόνα που αντικρύζουν περνώντας από την πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο λόγος όχι η εικόνα της καγκελόφρακτη πλατεία, στα πλαίσια της ανάπλασης που ξεκινά από σήμερα, αλλά το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη δεν εξαίρεσε ούτε το βαγόνι του, γνωστού σε όλους μας, “Ηλιοτρόπιου”, καθώς ουσιαστικά έχει κοπεί κάθε πρόσβαση στη δράση αυτή, η οποία αποτελεί το μόνο μέσο του φορέα για να εκθέτει τη δουλειά του και να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές του.

Επικοινωνώντας με τους υπευθύνους του φορέα, μας πληροφόρησαν ότι, ενώ ήταν ενήμεροι για την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης, ουδείς τους ενημέρωσε, παρά μόνο σήμερα το πρωί ο επιβλέποντας του έργου, για το γεγονός ότι αυτό θα σήμαινε την απαγόρευση της πρόσβασης και στο βαγόνι.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, θα μπορούσε να είχε ληφθεί μέριμνα προκειμένου είτε να μεταφερθεί το βαγόνι σε άλλο χώρο ή οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο της πλατείας να προγραμματιστούν λίγες ημέρες αργότερα, προκειμένου να υπάρχει ο χρόνος ώστε να προγραμματιστεί η μεταφορά, προκειμένου το βαγόνι να συνεχίσει ανεμπόδιστα τη λειτουργία του, σε μία περίοδο μάλιστα που στα εργαστήρια του φορέα ετοιμάζονται λαμπάδες και στολίδια ενόψει Πάσχα.

Εμείς, απλά θα θέλαμε να εκφράσουμε την ελπίδα, το πρόβλημα να λυθεί άμεσα και η πρόκληση του να είναι αποτέλεσμα αβλεψίας και όχι αδιαφορίας.

Α.Γ.