ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Σε πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχει το 2ο Λύκειο Νέας Ιωνίας

Το 2ο Λύκειο Νέας Ιωνίας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus +  με τίτλο : “Read, Imagine, Create”, μαζί με σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Λιθουανία και τη Ρουμανία. Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, της δημιουργικής φαντασίας  και  των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, καθώς και η κατάκτηση σύγχρονων τεχνικών κινηματογράφησης και μοντάζ.

Η προσέγγιση της λογοτεχνίας γίνεται μέσα από βιωματικές μεθόδους αλλά και μέσω της τεχνολογίας, ώστε να προσελκύει το ενδιαφέρον των παιδιών και να “ακουμπά” στα ενδιαφέροντά τους. Μέσα από  ομαδικές δραστηριότητες όπως η θεατρική ανάγνωση, η δραματοποίηση, το θεατρικό παιγνίδι, η δημιουργική γραφή, η δημιουργία video, οι μαθητές ανακαλύπτουν τη γοητεία των  κειμένων καθώς και τα νήματα που συνδέουν τη λογοτεχνία με κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, το θέατρο, τη μουσική , τον κινηματογράφο, το παιγνίδι, την τεχνολογία.  Για κάθε λογοτεχνικό έργο που διαβάζουν, δημιουργούν συνεργατικά ένα book trailer,  μία βιβλιοπαρουσίαση δηλαδή με τη μορφή μικρού video, που στοχεύει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των θεατών.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στο Pedreguer της Ισπανίας κι έχουν ήδη γίνει άλλες τέσσερις συναντήσεις, στο  Krasnik της Πολωνίας, στην Baia Mare της Ρουμανίας, ξανά στο Pedreguer της Ισπανίας και στην πόλη μας, το Βόλο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φιλοξενία των μαθητών στις χώρες υποδοχής, κάτι που αποδεικνύεται εξαιρετική εμπειρία, καθώς οι μαθητές γνωρίζουν τον τρόπο ζωής σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και οικοδομούν στενούς φιλικούς δεσμούς με παιδιά διαφορετικών εθνοτήτων.

H υλοποίηση του προγράμματος προϋποθέτει  την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, κ. Δημήτρη  Μπαζιάνα,  των δύο υποδιευθυντών,  κ. Χρήστου Πάτρα  και κ. Δημήτρη Μπλατσή, καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας.

Την παιδαγωγική ομάδα υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Μπαζιάνας Δημήτριος διευθυντής, Μπλατσής Δημήτριος υποδιευθυντής, Πάτρας Χρήστος υποδιευθυντής, Αποστόλου Δημήτριος υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πρόσωπο επικοινωνίας, Αναστασίου Ευάγγελος, Ευσταθίου Θεοδώρα, Θεοδωρίδης Θεόδωρος, Κούντρια Φιλιππία, Λουκίδου Γεωργία-Ρεβέκα, Μασλουμίδης Παντελής, Μεντσιβίρη Σοφία, Μπλατσής Δημήτρης, Ντούφα Ευθαλία, Τζιώρτζιου Αριστέα, Πολίτη Παναγιώτα, Τρουμπουτζά Μαρία, Τσιαχρή Δέσποινα, Τσιροπούλου Φωτεινή, Χρυσικός Δημήτριος.