Λόγια του Αέρα

Η «μάχη» του χρίσματος και το «πάντρεμα»

Καλά κρατεί η μάχη του χρίσματος και στους Δήμους της Μαγνησίας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τα τηλέφωνα “παίρνουν φωτιά” καθημερινά και οι συναντήσεις όλο και πληθαίνουν, με τους υποψηφίους, να ετοιμάζουν τα “κάστρα” τους ενόψει των εκλογών.

Μπορεί τα κόμματα και οι ηγεσίες τους να ευαγγελίζονται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση των υποψηφιοτήτων, ωστόσο σε κάθε τοπική εκλογική αναμέτρηση, πάντα υπάρχει “άρωμα” πολιτικής στήριξης στους υποψηφίους.

Ίσως αυτό που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, αλλά και από τους πολίτες που θα κληθούν να ψηφίσουν Δημοτική Αρχή για την περιοχή τους, είναι ότι ψηφίζουν για τον τόπο τους.

Τα καθημερινά προβλήματα της γειτονιάς, καθαριότητα, δρόμοι, ανάπτυξη της πόλης, τουρισμός, βελτίωση ποιότητας ζωής είναι κάποια από αυτά.

Πόση αξία άραγε έχει η στήριξη ενός κόμματος σε έναν άνθρωπο, ο οποίος στην τοπική κοινωνία – μιλάμε για δημοτικές εκλογές – δεν μπορεί να προσφέρει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών;

Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι, οι συμπολίτες μας, ζητούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Στη λακκούβα, στα σκουπίδια, στα πεζοδρόμια, στο κυκλοφοριακό.

Σίγουρα θα μου πείτε ο Δήμος δεν είναι μόνο αυτά. Είναι αναπτυξιακές δράσεις, έργα κ.α.
Ποιος θα καταφέρει άραγε το καλύτερα “πάντρεμα”;