ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιεμβολιαστές με τον σταυρό στο χέρι και «τάγμα» νεοναζί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Εκατοντάδες αντιεμβολιαστές είναι χέρι-χέρι με Ναζί, Χρυσαυγίτες και οπαδούς του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγού στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Κρατώντας σταυρούς και εικόνες της Παναγίας, ζητούν με συνθήματα «Ορθοδοξία ή θάνατος» να σταματήσει ο εμβολιασμός και ειδικά ο υποχρεωτικός.

Επίσης, κρατούν πανό που γράφουν «όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον», ενώ φωνάζουν «μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε».

Μάλιστα, πολλοί παρευρισκόμενοι πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για την υπόθεση της ναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

1 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites

Παράλληλα, αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Θεσσαλονίκη. Με συνθήματα κατά της δικτατορίας των εμβολίων και με πανό που έχουν γελοιογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαδηλώσαν εκατοντάδες αντιεμβολιαστές και Ναζί.

13 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
14 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites

Η παρουσία της αστυνομίας στο Σύνταγμα ήταν ισχυρή με αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ, ενώ το παρόν έδωσαν πρώην τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις στο παρελθόν.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με μικρή ομάδα Χρυσαυγιτών που πήγαινε στη συγκέντρωση, ενώ από την συμπλοκή υπήρξαν δύο τραυματίες και έγινε επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Ακόμη, λίγο μετά τις 19:30 σημειώθηκαν επεισόδια στη συγκέντρωση, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, χημικών, ενώ επιστρατεύτηκαν και δύο αύρες της ΕΛ.ΑΣ.

EPEISODIA SYNTAGMA
EPEISODIA 2

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI:

3 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
4 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
5 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
6 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
7 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
8 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
9 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
10 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
11 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites
12 Suntagma antiemboliastes Xrusaugites

ieidiseis.gr